Citrónová babeta
Oblíbený nadýchaný moučník s příjemně nakyslou příchutí.
Suroviny:
- 250 g polohrubé mouky
- 220 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml vody
- šťáva ze 2 citronů
- kůra z 1 citronu
Na vymazání a vysypání formy:
- tuk
- hrubá mouka
Postup:
Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme společně s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Přidáme olej a šleháme, než se cukr rozpustí. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vodu, šťávu a kůru z citronů.
Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehané hmoty.
Nalijeme do předem vymazané a vysypané formy.
Pečeme při 175 °C cca 45 minut.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.