Domací kečup

20240825_163110Máte záhon plný rajčat a nevíte co s nimi? Udělejte si domácí kečup:

Suroviny:

  • 2 kg rajčat
  • 250 g cibule
  • 250 g jablek
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 125 ml octa
  • 5 hřebíčků
  • 5 kuliček nového koření 
  • 5 kuliček pepře
  • 200 g cukru
  1. Umytá rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na kolečka a vaříme s octem, solí, paprikou, hřebíčky, novým kořením a pepřem. Vaříme 1,5 hodiny.
  2. Přidáme cukr a vaříme bez pokličky ještě 15 minut, aby byl kečup hustší.
  3. Po uvaření vše rozmixujeme, přecedíme a nalijeme do sklenic. Pro delší uchování zavaříme...

 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: