Honzovy buchty

20241116_185911_1Suroviny:

  • těsto:
    • 500g polohrubé mouky
    • špetka soli
    • vanilkový cukr
    • 42g droždí
    • 250 ml mléka
    • 100g másla
    • 70g moučkového cukru
    • 2 žloutky
  • tvarohová náplň:
    • 50g másla
    • 50g moučkového cukru
    • 2 vejce
    • 300g tvarohu
    • vanilkový cukr
    • citronová kúra
    • rozinky
    • strouhanka (dle potřeby)
    • mléko (dle potřeby)
  • povidlová náplň:
    • 120g povidel
    • 60g cukru moučka
    • skořice
    • citronová kúra
    • 1/2 lžíce rumu

Postup:

Těsto:
V misce smícháme droždí, 2 lžíce vlažného mléka a lžíci cukru moučka. Necháme vzejít kvásek. Ve větší míse smícháme všechny suroviny, včetně vzešlého kvásku. Vypracujeme hladké těsto a necháme 1 hodinu kynout.

Tvarohová náplň:
Smícháme tvaroh, rozpuštěné vychladlé máslo, cukr a 2 žloutky. Pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou )v opačném případě zředíme mlékem). Přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kúru a rozinky. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný ze 2 bílků.

Povidlová náplň:
Povidla zředíme vlažnou vodou a rumem a poté přidáme ostatní suroviny.

Z vykynutého těsta vypracujeme bochánky, které rozválíme a plníme připravenými náplněmi. Naplněný bochánek zabalíme. Spojem dolů buchty skládáme do sádlem vymazaného pekáčku. Rozpuštěným sádlem mažeme buchty i mezi sebou, aby šly po upečení dobře oddělit od sebe. Na plechu necháme ještě 30 minut kynout. Vkládáme do předem vyhřáté trouby na 180°C , pečeme cca 30 minut.

 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: