Honzovy buchty
Suroviny:
- těsto:
- 500g polohrubé mouky
- špetka soli
- vanilkový cukr
- 42g droždí
- 250 ml mléka
- 100g másla
- 70g moučkového cukru
- 2 žloutky
- tvarohová náplň:
- 50g másla
- 50g moučkového cukru
- 2 vejce
- 300g tvarohu
- vanilkový cukr
- citronová kúra
- rozinky
- strouhanka (dle potřeby)
- mléko (dle potřeby)
- povidlová náplň:
- 120g povidel
- 60g cukru moučka
- skořice
- citronová kúra
- 1/2 lžíce rumu
Postup:
Těsto:
V misce smícháme droždí, 2 lžíce vlažného mléka a lžíci cukru moučka. Necháme vzejít kvásek. Ve větší míse smícháme všechny suroviny, včetně vzešlého kvásku. Vypracujeme hladké těsto a necháme 1 hodinu kynout.
Tvarohová náplň:
Smícháme tvaroh, rozpuštěné vychladlé máslo, cukr a 2 žloutky. Pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou )v opačném případě zředíme mlékem). Přidáme vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kúru a rozinky. Nakonec opatrně vmícháme sníh ušlehaný ze 2 bílků.
Povidlová náplň:
Povidla zředíme vlažnou vodou a rumem a poté přidáme ostatní suroviny.
Z vykynutého těsta vypracujeme bochánky, které rozválíme a plníme připravenými náplněmi. Naplněný bochánek zabalíme. Spojem dolů buchty skládáme do sádlem vymazaného pekáčku. Rozpuštěným sádlem mažeme buchty i mezi sebou, aby šly po upečení dobře oddělit od sebe. Na plechu necháme ještě 30 minut kynout. Vkládáme do předem vyhřáté trouby na 180°C , pečeme cca 30 minut.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.