Krémová hrachová polévka
Recept na krémovou hráškovou polévku se svěží barvou.
Suroviny:
- 300 g hrášku (může být i mražený)
- 3 střední brambory
- 100 g slaniny
- 1 l vývaru nebo bujón
- 1 cibule
- sádlo nebo olej
- smetana
- mletý pepř
- sůl
- toustový chléb na krutonky
Postup :
Pokud máte zmražený hrášek, nechte jej rozmrznout ve studené vodě a poté okapat.
Na sádle osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme hrášek a na kostičky nakrájené brambory. Podlijeme vývarem a přidáme sůl a pepř. Po změknutí brambor polévku rozmixujeme dohladka. Přidáme smetanu a necháme projít varem.
Do polévky přidáme krutonky opečené na sádle.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.