Sekaná pečeně s vařeným vajíčkem
Suroviny:
- 0,5 kg mletého vepřového masa
- cibuli
- 2 rohlíky
- mléko
- 4x vejce
- sůl
- pepř
- majoránka
- vejce na potření
Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou nadrobno a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Do mísy dáme rohlíky nakrájené na kostičky a zalijeme mlékem (tak, aby se rohlíky nasákly, přebytečné mléko slijeme). Přidáme maso, vejce, vychladlou cibulku a koření. Vše důkladně promícháme.
Do malé misky si nalijeme studenou vodu, ve které si namočíme ruce, aby se směs nelepila. Do dlaně nabereme 1/3 směsi, obalíme oloupané vajíčko a uděláme bochánek, který vložíme do pekáčku. Tak uděláme 3 bochánky, které potřeme vajíčkem.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180°C 1,5 hodiny.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.