Svatomartinské rohlíčky
Suroviny:
Těsto :
- 225 g hladké mouky
- 1 lžíce moučkového cukru
- 2 žloutky
- 125 g změklého másla
- 75 ml smetany na šlehání
- špetka soli
Náplň :
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 65 g moučkového cukru
- 1 bílek
- 1 vanilkový cukr
Postup:
Do mísy dám všechny ingredience na těsto a v ruce vypracujeme nelepivé těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout v ledničce.
Mezitím vypracujeme náplň - vlašské ořechy, bílek, moučkový a vanilkový cukr smícháme, aby vznikla tužší hmota.
Těsto rozdělíme na 5 stejných dílků, z kterých uděláme koule. Kouli rozválíme dokulata na 3 mm tenké těsto, které rozdělíme na 6 trojúhelníků.
Na každý trojúhelník dáme ořechovou náplň, kraje trojúhelníku pomažeme bílkem. Srolujeme a vytvarujeme rohlíky.
Vyskládáme na plech s pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut dozlatova.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.