Svíčková
Suroviny :
- 4 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- vepřové maso (krkovička)
- sůl
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- smetana na vaření
- 1 l vývaru
- sádlo
Postup :
Vepřové maso osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky. V pekáči rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme zeleninu. Přidáme maso, které necháme zatáhnout. Přidáme koření a podlijeme vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 240°C na 20 minut. Po 20-ti minutách teplotu stáhneme na 120 °C a pečeme ještě dalším 2,5 hodiny. Po upečení maso dáme bokem odpočinout a zeleninu prolisujeme do hrnce. Dle potřeby omáčku dochutíme a na závěr zalijeme smetanu.
Podáváme s knedlíkem.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.