Svíčková

20241228_123016_1Suroviny :

  • 4 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • vepřové maso (krkovička)
  • sůl
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • smetana na vaření
  • 1 l vývaru
  • sádlo

Postup :

Vepřové maso osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky.  V pekáči rozpustíme sádlo, na kterém orestujeme zeleninu. Přidáme maso, které necháme zatáhnout. Přidáme koření a podlijeme vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 240°C na 20 minut. Po 20-ti minutách teplotu stáhneme na 120 °C a pečeme ještě dalším 2,5 hodiny. Po upečení maso dáme bokem odpočinout a zeleninu prolisujeme do hrnce. Dle potřeby omáčku dochutíme a na závěr zalijeme smetanu. 

Podáváme s knedlíkem.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: